Bergwijn na FC Utrecht - Ajax

Teneergeslagen Bergwijn ziet nauwelijks houvast bij Ajax: 'Is moeilijk te zeggen'

22 oktober 2023 om 15:49
Laatste update: 22 oktober 2023 om 15:49

Steven Bergwijn ziet op dit moment niet hoe Ajax verder moet. De aanvoerder van de Amsterdammers stond na afloop van de nederlaag bij FC Utrecht zeer teneergeslagen voor de camera van ESPN. 

Bergwijn leek Ajax met een doelpunt nog even op weg te helpen naar een overwinning, maar de Amsterdammers verloren uiteindelijk met 4-3. Na afloop zocht hij naar woorden om zijn gevoel te omschrijven na alweer de achtste wedstrijd voor Ajax zonder resultaat op een rij. "We staan hier weer met een klotegevoel, wéér verloren. Ik kan mijn gevoel eigenlijk niet beschrijven."

Dat Ajax na een dubbelslag van Krystian Hlynsson en een doelpunt van Bergwijn de zege eigenlijk voor het grijpen had, maakt het nieuwe debacle extra zuur. "Als je drie keer scoort en van een 2-0 achterstand terugkomt naar 2-3 met nog twintig minuten te gaan, mag je hem niet meer verliezen. Als je ziet hoe we die goals tegenkrijgen, dat is veel te makkelijk. Dan moet je hem over de streep trekken en geen gekke dingen gaan doen."

De uitstraling waarmee Bergwijn ESPN te woord stond, vertelde eigenlijk alles. De Oranje-international ziet momenteel gewoon niet hoe de Amsterdammers zich uit de crisis gaan spelen. "Natuurlijk is het niet goed genoeg, anders zouden we niet staan waar we nu staan. Ik weet niet eens hoe vaak we op rij hebben verloren. Het is moeilijk."

Mis geen enkel nieuwtje uit de voetbalwereld en volg VoetbalPrimeur via WhatsApp Kanalen!