PEC weet doel makkelijk te vinden in Kralingen en maakt sprong naar linkerrijtje

22 oktober 2023 om 16:26
Laatste update: 22 oktober 2023 om 16:28

PEC Zwolle heeft goede zaken gedaan in de Eredivisie. De ploeg van trainer Johnny Jansen was met 2-4 te sterk voor Excelsior en stijgt daarmee naar de negende plaats, doordat het liefst vier clubs voorbij gaat.

PEC Zwolle trapte de wedstrijd in het Van Donge & De Roo Stadion, maar de eerste kans was voor de thuisploeg. Driouech kwam gevaarlijk door en zijn lob ging langs PEC-doelman Schendelaar, maar niet in het doel. Enkele minuten later is het Nikolas Agrafiotis die namens de Kralingers een grote kans krijgt. Van dichtbij lijkt hij de openingstreffer te kunnen maken, maar hij vindt Schendelaar. Na een ruim kwartier spelen is er het eerste echte doelgevaar van de Zwollenaren, als Younes Namli uithaalt. Excelsior-keeper Stijn van Gassel weet de bal echter over te tikken.

Cisse Sandra schoot de bal namens de Rotterdammers in het zijnet, maar zijn inzet leverde nog wel een corner op. De Zweed Casper Widell werd gevonden en wist zijn hoofd tegen de corner te krijgen, maar Schendelaar ving de bal op. Met een half uur op de klok komt PEC er dreigend uit. Namli gaf voor, maar Ferdy Druijff kopte rakelings naast. Bovendien werd er gevlagd voor buitenspel. Diezelfde Druijff moest daarna al snel het veld verlaten wegens een blessure. Na veertig minuten spelen kwam Siebe Horemans gevaarlijk door en vond hij met een afgemeten voorzet Julian Baas, die de 1-0 binnenknikte. Met die stand zochten beide teams de kleedkamer op.

Na de rust deed PEC al snel iets terug, na een bekeken schot van Namli: 1-1. De Blauwvingers gingen hierna op zoek naar meer, en vonden het. Via Apostolos Vellios kwam de ploeg van Johnny Jansen op voorsprong, die niet veel later verder uit werd gebouwd door Lennart Thy. De wedstrijd leek zodoende in het slot, zeker toen wederom Vellios scoorde, en PEC een marge van drie bezorgde met nog tien minuten te gaan. De thuisploeg gaf zich echter niet gewonnen, en deed via Spurs-huurling Troy Parrot nog wat terug. In de slotfase liep PEC nog bijna uit naar 2-5, maar Horemaans haalde een poging van Thy van de lijn af.