Duits directeur doet na ophef Mazraoui en El Ghazi oproep voor clausule

Duits directeur doet na ophef Mazraoui en El Ghazi oproep voor clausule

22 oktober 2023 om 17:17

Meerdere voetballers hebben zich recent uitgesproken over de oorlog tussen Israël en Palestina. Het leidt tot veel discussie, en in sommige gevallen ook sancties van hun clubs. Markus Krösche, sportief directeur bij Eintracht Frankfurt, spreekt zich tegenover BILD uit over de situatie, en stelt dat er een clausule zou moeten komen die voorkomt dat spelers zich over dergelijke thema’s uitlaten.

In Duitsland leidden onder meer de uitingen van Anwar El Ghazi en Noussair Mazraoui tot discussie. Ze spraken zich uit over het conflict, wat veel stof deed opwaaien. Beide spelers werden bij hun club aangesproken op de controversiële uitspraken en voor El Ghazi leidde het er zelfs toe dat hij op non-actief is gesteld.

Wedden

Meer odds
  • logo

    SV Wehen Wiesbaden

  • logo

    FSV Mainz 05

Krösche stelt dat uitspraken van deze strekking uit de voetbalwereld moeten worden gebannen. "Ik weet niet of dat kan, maar het zou nuttig zijn om zulke ideeën toe te passen. We zullen moeten zien hoe dat kan worden geïmplementeerd. Uiteindelijk gaat het erom dat we elkaar allemaal met respect behandelen en verschillende meningen respecteren. Een clausule als deze kan zeker nuttig zijn."

Mis geen enkel nieuwtje uit de voetbalwereld en volg VoetbalPrimeur via WhatsApp Kanalen