Steijn onder vergrootglas: 'Het is onhoudbaar, dit kan zo niet verdergaan'

Steijn onder vergrootglas: 'Het is onhoudbaar, dit kan zo niet verdergaan'

22 oktober 2023 om 22:18

Kenneth Perez en Marciano Vink denken dat de positie van Ajax-trainer Maurice Steijn niet meer te handhaven is. De Amsterdammers gingen zondagmiddag met 4-3 onderuit bij hekkensluiter FC Utrecht en zijn gezakt naar de zeventiende plaats in de Eredivisie.

"Eigenlijk is het onhoudbaar", zegt Perez bij Dit was het Weekend op ESPN over de positie van Steijn, die zwaar onder druk staat. "Dat is logisch, je hoort niet zeventiende te staan met Ajax. Je hebt veertien internationals onder contract staan, het is niet zo dat die allemaal niet meer kunnen voetballen. Maar je moet de trainer alleen ontslaan als er een gedegen plan is. Je moet een oplossing hebben voor de lange termijn en niet weer met een halfbakken oplossing komen."

Perez krijgt bijval van Vink. "Dit kan zo niet verdergaan", is de analist stellig. "Ik zie totaal geen vooruitgang. Ik vind Steijn een fantastische kerel, maar hij krijgt de groep totaal niet aan de praat. Er komt zo weinig uit spelers. Ze zijn allemaal international, maar ik zie het niet." Vink denkt dat de oplossing pas komt als Alex Kroes, de nieuwe algemeen directeur, begint. Kroes start in principe in maart 2024, al hoopt Ajax hem eerder los te weken bij AZ.