Van Hooijdonk opent weer aanval op Steijn: 'Z'n netwerk in de media is heel sterk'

Van Hooijdonk opent weer aanval op Steijn: 'Z'n netwerk in de media is heel sterk'

22 oktober 2023 om 23:20
Laatste update: 23 oktober 2023 om 10:40

Pierre van Hooijdonk vindt dat Ajax-trainer Maurice Steijn tot dusver uit de wind is gehouden in de media. Van Hooijdonk is bij Studio Voetbal op de NOS van mening dat onder meer tafelgenoot Rafael van der Vaart niet het achterste van diens tong laat zien.

"Wat je Steijn na moet geven, en dat is het voordeel van een Nederlandse trainer: Roger Schmidt werd verketterd en moest zo snel mogelijk naar het buitenland vertrekken. Steijns netwerk met betrekking tot de media is gewoon heel sterk", doet Van Hooijdonk een opvallende aanname. "Een heleboel mensen begrijpen maar niet waarom er niemand is die zegt: die trainer moet weg."

Van der Vaart countert dat Steijn juist veel kritiek heeft gekregen. "Maar Raf, voor jou is het ook lastig", vervolgt Van Hooijdonk. "Jij bent ook gevraagd door hem, je drinkt af en toe een bak koffie met hem. Dan snap ik het, en is het nog logisch ook, dat je niet je hart kan luchten zoals je dat over iemand anders zou kunnen doen."

Van Hooijdonk noemt niet alleen Van der Vaart bij naam. "De rol van De Telegraaf, met Mike Verweij, spreekpop Van der Meijde van De Telegraaf, Wesley die een aantal keer een kop koffie met Steijn heeft gedronken… maar je zit met meel in je mond te praten voordat je het zelf doorhebt. Dat relatiebeheer doet hij hartstikke goed, dat helpt hem in de media."

"Dus je zegt dat ik beïnvloed word door Steijn, omdat hij me gevraagd heeft als assistent?", vraagt Van der Vaart zich af. "Ik praat totaal onafhankelijk." Van Hooijdonk verklaart zich nader. "Hij staat zeventiende, geen enkele Ajax-trainer heeft zo'n treatment gekregen als Steijn. In de volgende twee weken kan je achttiende staan. Dat is een vernedering voor iedereen die Ajax-fan is. Dat is geschiedenis, dat gaat de wereld over. En jullie zeggen: het ligt helemaal niet aan de trainer, die moet je gewoon houden. Dat vind ik knap. Er zijn trainers voor minder gesneuveld."

De harde uitspraken van Van Hooijdonk richting Steijn zijn opvallend, aangezien hij eerder dit jaar al in opspraak raakte wegens uitlatingen richting de Ajax-trainer. Destijds beschuldigde hij Steijn van 'duistere dealtjes met bevriende zaakwaarnemers'.