Van der Vaart: 'Ajax moet zich schamen dat Lang en Dest bij PSV spelen'

Van der Vaart haalt uit: 'Ajax moet zich schamen dat die jongens bij PSV spelen'

23 oktober 2023 om 06:48

Rafael van der Vaart noemt Ajax een 'kutelftal met kutspelers' na het nieuwe debacle bij FC Utrecht (4-3). De beleidsbepalers in Amsterdam moeten zich volgens de oud-Ajacied schamen voor de voorbije transferzomer.

Van der Vaart vindt de aankopen van voormalig technisch directeur Sven Mislintat 'van het niveau Excelsior'. "Zie jij spelers waar Maurice Steijn wat mee kan? Het is niet goed genoeg. Bergwijn, Berghuis, Brobbey, Taylor, Forbs kunnen het wel, maar gaan mee in de malaise", zegt hij bij Studio Voetbal.

"Ik zie gewoon een kutelftal met kutspelers en daarmee moet Steijn het doen", vervolgt Van der Vaart. Hij kijkt met een wrang gevoel naar PSV, dat nog geen punt verloor. "Ajax moet zich schamen dat Noa Lang en Sergiño Dest bij PSV spelen. Die hadden gehaald moeten worden, zeker als er zoveel geld wordt uitgegeven (115 miljoen, red.)."

Volgens Ibrahim Afellay wordt het tijd om 'met realistische ogen naar Ajax te kijken'. De Amsterdammers zijn afgezakt naar de zeventiende plaats. "Ze gaan zeker wel hoger eindigen, maar met deze spelers mag je niet te veel verwachten. Plaatsing voor Europa misschien."