Vink ergert zich kapot aan Ajax-trio Sosa, Sutalo en Tahirovic

Vink ergert zich kapot aan Ajax-trio: 'Drie ezels op z'n rug, die kan niet rennen'

23 oktober 2023 om 07:34

Marciano Vink heeft zich tijdens FC Utrecht - Ajax groen en geel geërgerd aan Borna Sosa. De Kroatische linksback gaf weliswaar twee assists, maar liet volgens de ESPN-analist geen moment zien dat hij zijn ploeg wil helpen. Ook Josip Sutalo en Benjamin Tahirovic krijgen een draai om de oren.

Kenneth Perez noemt Sosa 'heel goed vooruit, heel slecht achteruit', waarna Vink er met gestrekt been in gaat. "Van een Kroatisch international mag je toch meer verwachten?", aldus de oud-international bij Dit Was Het Weekend. "Als je de bal verliest op het middenveld, dan ga je heel hard werken om de bal terug te krijgen. Dat leer je in de jeugd al. Sprint dan terug! Dat lijkt me toch niet te veel gevraagd?"

Vink vermoedt een 'mentaliteitsprobleem' bij de zomeraankoop, die op Deadline Day voor acht miljoen euro overkwam van VfB Stuttgart. "Hij wil het niet, of hij begrijpt gewoon niet wat het betekent om in de top van Nederland te voetballen." Ook het spel van Sosa's landgenoot Sutalo irriteerde Vink. "Bij Kroatië is hij zijn plek ook al kwijt, dus het is niet nieuw. Dit speelt niet alleen bij Ajax."

En ook Tahirovic krijgt onderuit de zak. "Tahirovic... Ik weet niet wat hij op zijn rug heeft, waarschijnlijk drie ezels. Die kan niet rennen en laat zijn tegenstander zo bij hem weg lopen. Hij coacht niet. Hij staat erbij en kijkt ernaar."