'Frenkie de Jong kan in El Clásico tegen Real Madrid rentree maken'

Xavi hint op terugkeer Frenkie de Jong in Clásico: 'Komende dagen afwachten'

23 oktober 2023 om 09:14
Laatste update: 23 oktober 2023 om 09:27

Xavi Hérnandez hint op een rentree van Frenkie de Jong in El Clásico tegen Real Madrid. De trainer van FC Barcelona gaf na de gewonnen wedstrijd tegen Athletic Bilbao (1-0) een update over de volle ziekenboeg van de Catalanen. 

De Jong staat sinds eind september buitenspel, nadat hij uitviel in de thuiswedstrijd tegen Celta de Vigo. Lewandowski raakte begin deze maand geblesseerd tegen FC Porto. Ook Jules Koundé, Raphinha, Pedri en Sergi Roberto kampen met blessures. 

Xaxi richtte na de wedstrijd zijn vizier op de Champions League-wedstrijd tegen Shakhtar Donetsk van woensdag en de clash met Real Madrid van zaterdag. "Koundé en Sergi Roberto zullen er niet bij zijn tegen Real", sprak hij. "Maar bij de andere spelers hangt het ervan af hoe ze zich in de komende dagen voelen. El Clásico is natuurlijk heel belangrijk voor ons, net als de Champions League-wedstrijd tegen Shakhtar Donetsk."

"Het is jammer dat we nu zo veel blessures hebben. Een aantal jongens bleek vermoeid tijdens dit duel. We moeten dus ook kijken hoe we hiervan herstellen. Alejandro Baldé ging er niet af met een blessure, hij was ook vermoeid", aldus Xavi. Barça won dankzij de zeventienjarige debutant Marc Guiu met 1-0 van de ploeg uit Baskenland.  

Het Champions League-duel met Shakhtar Donetsk begint woensdag om 18.45 uur. Op zaterdag komt rivaal Real Madrid op bezoek in Barcelona. Om 16.15 uur wordt er afgetrapt.