Ajax bevestigt: Blind (62) staat voor officiële terugkeer in Amsterdam

Ajax bevestigt: Blind (62) staat voor officiële terugkeer in Amsterdam

23 oktober 2023 om 08:34
Laatste update: 23 oktober 2023 om 08:42

Danny Blind staat voor een terugkeer in de Raad van Commissarissen van Ajax, bevestigt de Amsterdamse club. De voormalige aanvoerder is officieel voorgedragen.

Het besluit over de voordracht zal worden genomen tijdens een Buitengewone Algemene Vergadering, laat Ajax weten. Blind maakte van april 2018 tot en met augustus 2021 al deel uit van de Raad van Commissarissen.

De 62-jarige Blind gaat als 'voetbalman' zitting nemen in de RvC. Adviseur Louis van Gaal maakte zich sterk voor zijn terugkeer. Tussen 1986 en 1999 vierde Blind grote successen als speler van Ajax. Na zijn actieve carrière bekleedde hij diverse functies in Amsterdam.

Blind stopte twee jaar geleden als Ajax-commissaris om als assistent-bondscoach aan de slag te gaan bij het Nederlands elftal. De laatste tijd werkte hij analyticus bij Ziggo Sport.

"Er is beweging, er zijn mogelijkheden", zei hij anderhalve week geleden bij de betaalzender. "Er is ook gesuggereerd dat ik hoofd opleidingen of technisch directeur zou worden, maar ik ben niet in de running om weer echt 24/7 werkzaam te zijn."