Van Gaal is rond met Beuker als directeur voetbalzaken

'Grote slag voor Van Gaal: adviseur is rond met beoogde directeur voor Ajax'

23 oktober 2023 om 18:09
Laatste update: 23 oktober 2023 om 18:14

Het lijkt erop dat Louis van Gaal zijn gewilde directeur voetbalzaken binnen heeft. In de podcast Kick-Off van De Telegraaf vertelt Ajax-watcher Mike Verweij dat Marijn Beuker akkoord is met de Amsterdammers over de op dit moment vacante positie.

De grote vraag lijkt op dit moment niet of Beuker aan de slag gaat bij Ajax, maar wanneer. "Hij wordt directeur voetbal ja, dat is rond. Alleen heeft hij, net als Kroes dat bij AZ heeft, een opzegtermijn. Die probeert Ajax nu naar voren te halen zodat hij zo snel mogelijk kan beginnen in Amsterdam. De club heeft natuurlijk het liefst dat hij zo vroeg mogelijk begint, maar hij heeft ook afspraken met zijn club in Schotland."

Verweij weet nog niet welke rol Klaas-Jan Huntelaar in dit verhaal zou spelen, aangezien het nog niet bekend is wanneer die weer terug is van zijn burn-out. "Als Huntelaar terug is en samen met Alex Kroes bij die transfer betrokken zou zijn, dan denk ik dat zij dat gedeelte op zich zullen nemen. Maar zo’n burn-out kan volgens mij echt maanden duren, dus het is nu niet bekend hoe zich dat verder gaat ontwikkelen."

Eerder werd al bekend dat Beuker zich bij Ajax voornamelijk bezig gaat houden met de voetbalorganisatie en de structuur daarvan binnen de club. Van Gaal werkte eerder al met de bestuurder die op dit moment nog werkzaam is bij het Schotse Queen’s Park FC. Ajax hoopt dat hij spoedig aan de slag kan om samen met Kroes de club een nieuwe structuur mee te geven.