Van Basten spaart Ajax-spelers niet bij Rondo na ontslag Steijn

Ajax niet gespaard bij Rondo: 'Het is armoe, de spelers kunnen niet beter'

23 oktober 2023 om 21:06

De selectie van Ajax is zo armoedig, dat de spelers niet beter kunnen dan wat ze nu laten zien. Die conclusie trekt Marco van Basten. Hij voelt mee met de vertrokken Maurice Steijn.

Van Basten denkt dat geen enkele trainer zou presteren met het huidige materiaal in Amsterdam. "Ik ben er bang voor...", zegt de oud-trainer bij Rondo. "Steijn wegsturen is op zich te billijken, maar wat krijg je ervoor terug? Is zijn vervanger wél in staat om met deze spelers wat te kunnen bewerkstelligen? Ik zeg het je, dat is ontzettend moeilijk."

"Noem mij één speler in dit team waar de rest zich aan op kan trekken", vervolgt San Marco. "Van Sutalo werd een beetje verwacht, maar dat is 'm niet. Is het dan Brobbey? Of Bergwijn? Of Berghuis? Ik heb het niet gezien."

Tegen FC Utrecht (4-3) zakte Ajax opnieuw door het huis. Een veelzeggende statistiek: Josip Sutalo en Jorrel Hato speelden de bal liefst 82 keer naar elkaar over. Van Basten: "Het is armoe, maar de spelers kunnen ook niet beter. Je kunt het allemaal drie keer zeggen, maar ze doen het niet."