Van Basten kan stem gaan laten horen bij Ajax: 'Het is een boezemvriend van je'

Van Basten kan stem gaan laten horen bij Ajax: 'Het is een boezemvriend van je'

23 oktober 2023 om 22:11

Rafael van der Vaart vindt John van 't Schip 'een hele goede trainer', maar hij twijfelt of de voormalig Oranje-international de juiste man is om Ajax nu uit het slop te trekken. Jan Mulder denkt dat de inspraak van Marco van Basten groter wordt, als zijn 'boezemvriend' aan de slag gaat als interim-trainer.

Het is de bedoeling dat Van 't Schip vanaf 1 november het seizoen afmaakt als trainer van Ajax, nu Maurice Steijn ontslagen is. Bij Rondo deelt Van Basten als eerste zijn mening. "Ik denk dat Ajax sowieso een ervaren coach aan moet stellen, want dit is een heel moeilijk karwei. Er moet heel veel uitgelegd worden aan spelers die zeer beperkt zijn. Je moet wel een beul hebben tegen deze jongens, die duidelijk maakt: we doen het zo en niet anders. Anders sodemieter je maar op."

Vervolgens laat Van der Vaart, die bij Ajax lang te maken kreeg met Van 't Schip, van zich horen. "Ik vind wel: Van 't Schip wordt eigenlijk nooit genoemd. Ik kijk natuurlijk een beetje vanuit een gekleurde bril, maar hij heeft mij vanaf de onder 15 meegenomen naar het eerste elftal. Hij is een hele goede trainer, maar is dit het moment? Dat denk ik niet."

Als Van Basten vervolgens stelt dat Van 't Schip 'ervaren' is en over het 'Ajax-DNA' beschikt, roert Mulder zich in het gesprek. Hij denkt dat Van Basten ook iets meer invloed krijgt, als Van 't Schip aan het roer komt te staan. Jij zit in een ideale positie", zegt Mulder tegen Van Basten. "Je belt natuurlijk vaak met hem (Van 't Schip, red.), hij is een dikke boezemvriend van je. Dan heeft Ajax jou ook, toch? Je hoeft niet naar het stadion, je kunt zo nu en dan bellen.