ADO ziet buitenkansje in rook opgaan bij Jong Ajax, Groningen wint weer niet

ADO ziet buitenkansje in rook opgaan bij Jong Ajax, Groningen wint weer niet

23 oktober 2023 om 21:55
Laatste update: 23 oktober 2023 om 21:58

ADO Den Haag kreeg maandagavond de uitgelezen kans om aan kop te gaan in de Keuken Kampioen Divisie, maar de Hofstedelingen hebben verrassend gelijkgespeeld op bezoek bij Jong Ajax. In De Euroborg eindigde het treffen tussen Eredivisie-degradanten FC Groningen en FC Emmen ook in een doelpuntloos gelijkspel.

Jong Ajax - ADO 0-0
Doordat koploper Roda JC vrijdagavond onderuit ging tegen Willem II, kon ADO op De Toekomst de eerste plek overnemen in de KKD. De Hagenaren kregen de betere kansen, maar Jong Ajax werd op de dag van het ontslag van Maurice Steijn ook gevaarlijk. Met spelers als Anass Salah-Eddine, Mika Godts en invaller Ahmetcan Kaplan, die na lang blessureleed zijn rentree maakte, hield de ploeg van Dave Vos zich prima staande. In de slotfase zette ADO nog even aan tegen de nummer negentien van de competitie, maar dat leverde niets meer op. De ploeg van Darije Kalezić laat het buitenkansje op de koppositie daardoor liggen en zakt nu zelfs af naar de derde plaats.

FC Groningen - FC Emmen 0-0
Vooral bij de thuisploeg stond de druk er goed op, bij dit treffen tussen twee Eredivisie-degradanten. Groningen is namelijk niet goed begonnen aan het seizoen en stond voor het duel zelfs in het rechterrijtje van de KKD. Het duel in De Euroborg zorgde voor het nodige vermaak, maar niet voor doelpunten, ondanks dat beide ploegen wel genoeg mogelijkheden kregen. Emmen staat daardoor nu op de vijfde plek, Groningen blijft steken op een teleurstellende twaalde positie.

Overige uitslagen
Jong AZ - De Graafschap 3-0
Jong PSV - FC Eindhoven 3-4
TOP Oss - Jong FC Utrecht 2-0
Helmond Sport - FC Dordrecht 1-1