Groningen-aanwinst rept al over exit: 'Kan mogelijk elders wel gewaardeerd worden'

Groningen-aanwinst rept al over exit: 'Kan mogelijk elders wel gewaardeerd worden'

23 oktober 2023 om 23:59
Laatste update: 24 oktober 2023 om 00:04

Kevin van Veen is 'zwaar geïrriteerd' doordat hij tegen FC Emmen op de bank begon. De spits van FC Groningen rept zelfs al even over een vertrek bij De Trots van het Noorden, al krabbelt hij al snel terug.

Groningen speelde maandagavond doelpuntloos gelijk tegen Emmen, terwijl Van Veen na 83 minuten binnen de lijnen kwam. Dat terwijl hij afgelopen zomer, na een sterk seizoen in Schotland, met hoge verwachtingen werd gehaald door Groningen. "Als ik hier blij sta terwijl ik niet speel, dan ben je niet echt een professional. Ik ben gewoon zwaar geïrriteerd, op een goede en gezonde manier", reageert Van Veen op het verliezen van zijn basisplek bij ESPN.

"Als hij (trainer Dick Lukkien, red.) me niet kiest, dan kiest hij me niet. Misschien zijn er dan later in het seizoen wel mogelijkheden om ergens anders gewaardeerd te worden", laat Van Veen zich daarna ontvallen. De spits krabbelt vervolgens echter terug. "Of ik nu al denk aan iets anders? Nee, helemaal niet. Ik vind deze club fantastisch, maar ik vind dat ik - ook door mezelf - minder uit de verf ben gekomen. En als team zijn we ook niet waar we willen zijn."

"Als ik vorig jaar zo'n seizoen draai, terwijl ik hier zo aan het zoeken ben... Dan denk je wel eens: ik wil ook plezier hebben, goals maken en die fans zien lachen. Ik wil al die negativiteit niet. Ik hoop een hele grote toevoeging voor FC Groningen te zijn, maar ik wil niet op de bank gaan zitten. Laat dat duidelijk zijn, al moet ik dat zelf ook afdwingen", besluit Van Veen.