Enorme meevaller voor Feyenoord: 'Hij gaat sowieso spelen tegen Lazio'

Slot krijgt goed nieuws uit Feyenoord-ziekenboeg: 'Hij gaat sowieso spelen'

24 oktober 2023 om 07:41
Laatste update: 24 oktober 2023 om 08:02

Santiago Gimenez gaat woensdagavond tegen SS Lazio zijn debuut in de Champions League maken. De Feyenoord-spits viel afgelopen weekend geblesseerd uit tegen Vitesse (4-0), waardoor Rotterdam-Zuid zijn adem inhield.

Gimenez ontbrak in de eerste twee Champions League-duels wegens een schorsing. De wedstrijd tegen Lazio zou mogelijk te vroeg komen door een blessure, maar Mikos Gouka, clubwatcher voor het Algemeen Dagblad, vertelt in Voetbalpraat op ESPN dat de Mexicaan fit verklaard is. "Hij gaat sowieso spelen. Daar maakt niemand zich zorgen over."

"Feyenoord heeft een goede tweede spits (Ayase Ueda, red.), dus het was op te lossen. Maar Gimenez is in De Kuip onaantastbaar", vervolgt Gouka. Gimenez bewaart goede herinneringen aan ontmoetingen met Lazio. Vorig seizoen scoorde hij in de Europa League drie keer tegen de Italianen: twee keer in Rome en de winnende goal in Rotterdam.

Feyenoord en Lazio trappen woensdag om 18.45 uur af in De Kuip. De ploeg van Arne Slot staat met drie punten op de derde plaats in Groep E. Naast Gimenez is ook Luka Ivanusec inzetbaar.