'Van 't Schip is inmiddels al gevraagd door Ajax en staat ervoor open'

'Van 't Schip zal na dat duel direct worden gepresenteerd door Ajax'

24 oktober 2023 om 11:20
Laatste update: 24 oktober 2023 om 11:35

Valentijn Driessen meent dat John van 't Schip na het duel met PSV gepresenteerd zal worden als nieuwe hoofdtrainer van Ajax. Hedwiges Maduro staat als interim-trainer voor de groep voor de wedstrijden tegen Brighton en PSV. 

Driessen spreekt met De Telegraaf over de huidige situatie bij Ajax. Van 't Schip wordt aan het einde van deze week verwacht. "Hij is de aangewezen man, in ieder geval voor Ajax. Hij is kandidaat nummer één. Hij zal na de wedstrijd tegen PSV van komende zondag gepresenteerd worden. John zit momenteel in het buitenland van zijn kinderen. Hij is inmiddels gevraagd door de leiding van Ajax om het seizoen over te nemen en hij staat daarvoor open. Hij zou sowieso bij de club komen en wordt nu een soort cultuurbewaker."

Maduro zal als interim-trainer slechts twee wedstrijden lang de leiding hebben over de Amsterdammers. "Nu zadelen ze Hedwiges Maduro met die twee wedstrijden op. Dat betekent dat Maduro een korte tussenpaus is en dat er heel snel een nieuwe trainer voor de groep zal staan bij Ajax. Louis van Gaal is adviseur van de RvC, maar die bemoeit zich overal mee. Daarom hoor je ook de naam van Martijn Beuker. Die komt uit de koker van Van Gaal. Hij is niet iemand die bij Ajax zijn pootje opsteekt en alles maar goed vindt."