'Duidelijkheid over Ajax-startdatum Van 't Schip, die krakers moet missen'

'Duidelijkheid over Ajax-startdatum Van 't Schip, die krakers moet missen'

23 oktober 2023 om 20:02

John van 't Schip heeft er wel oren naar om het seizoen af te maken als interim-trainer van Ajax. Het is de bedoeling dat hij vanaf 1 november aan de slag gaat in de hoofdstad. Al snel na het ontslag van Maurice Steijn werd duidelijk dat de oud-speler van de Amsterdammers benaderd gaat worden door de recordkampioen.

Steijn werd maandagavond ontslagen door Ajax, nu de club op de zeventiende plaats in de Eredivisie staat. Al snel meldde het Algemeen Dagblad dat Van 't Schip benaderd zou gaan worden door Ajax om het seizoen af te maken als interim-coach. Eerder lekte al uit dat de voormalig Oranje-international in beeld was voor een plekje in het technische hart van de Amsterdammers. De Telegraaf voegt daar nu aan toe dat Van 't Schip zelf ook wel oren heeft naar een rol als trainer.

Wedden

Meer odds
  • logo

    Ajax

  • logo

    sc Heerenveen

Voetbal International weet zelfs dat het de bedoeling is dat Van 't Schip vanaf 1 november gaat starten. Dat zou een dag voor het inhaalduel met FC Volendam zijn en na de zware uitwedstrijden bij Brighton & Hove Albion en PSV. Ajax kan in de periode die daarna volgt op zoek gaan naar een definitieve opvolger van Steijn.

De Telegraaf sluit ook niet helemaal uit dat Van 't Schip ook na dit seizoen voor de groep staat. 'Mocht Van 't Schip het goed doen dan heeft Ajax z’n handen vrij om met de Ajacied door te gaan', schrijft de ochtendkrant. Duidelijk is dat Hedwiges Maduro, eerst nog assistent van Steijn, bij de ontmoetingen met Brighton en PSV de eindverantwoordelijke is.