Statistieken bieden weinig hoop voor PSV in uitduel met RC Lens

PSV hoopt CL-droogte te doorbreken, laatste zege jaren geleden

24 oktober 2023 om 13:27

PSV kan dinsdagavond tegen RC Lens een slechte Champions-League reeks doorbreken. In de groepsfase van het hoofdtoernooi noteerden de Eindhovenaren tot nu toe zestien wedstrijden op rij zonder overwinning. 

Op 8 december 2015 werd er door PSV voor het laatst gewonnen in het hoofdtoernooi van de Champions League. Toen werd er onder leiding van trainer Phillip Cocu in eigen huis CSKA Moskou verslagen (2-1). Sinds die wedstrijd speelde PSV zeven keer gelijk en verloor het negen keer in het miljoenenbal. 

Wedden

Meer odds
  • logo

    PSV

  • logo

    RKC Waalwijk

Met die reeks is PSV 'recordhouder' van Nederland. Op plek twee volgt Feyenoord, met negen wedstrijden op rij zonder overwinning in de Champions League tussen 2002 en 2017. In december 2017 brachten de Rotterdammers deze slechte reeks tot een einde door een 2-1 overwinning op Napoli. 

PSV doet er goed aan niet in de geschiedenisboeken te kijken naar de laatste uitoverwinning in de Champions League. De Eindhovenaren wonnen slechts één van de laatste twintig uitduels in het hoofdtoernooi. Die zege dateert uit 2007, toen CSKA Moskou met 0-1 werd verslagen in Rusland. 

De wedstrijd RC Lens - PSV begint dinsdag om 21.00 uur. De Eindhovenaren behaalden tot dusver 1 punt in Groep B, de Fransen gaan aan kop met vier punten. Ook de andere wedstrijd uit die groep, tussen Sevilla en Arsenal, begint op dat tijdstip.