'Ook Tonali lijkt schikking te treffen in gokschandaal en mag niet meedoen aan EK'

'Tien maanden schorsing voor hoofdrolspeler in Italiaans gokschandaal'

24 oktober 2023 om 14:08
Laatste update: 24 oktober 2023 om 14:10

Het juridische team van Sandro Tonali is in gesprek met de Italiaanse autoriteiten om een schikking te treffen in de zaak rondom de illegale gokpraktijken van de speler. Naar verluidt gaat het om een schorsing van tien maanden. Dat meldt Sky Italy

Tonali heeft tegenover de Italiaanse bond toegegeven dat hij illegale weddenschappen had gesloten op wedstrijden van AC Milan, de ploeg waarvoor hij tot deze zomer speelde. De middenvelder van Newcastle United werkt nu mee aan het onderzoek naar de illegale gokpraktijken in de Italiaanse voetbalwereld. Daardoor lijkt de schorsing van drie jaar die boven zijn hoofd hing, verlaagd te worden naar tien maanden. 

Wedden

Meer odds
  • logo

    Newcastle United

  • logo

    Southampton

Mocht Tonali inderdaad voor tien maanden geschorst worden, dan mist hij de rest van het Premier League-seizoen en zal hij ook niet mee mogen doen aan het EK van 2024, mits Italië zich daarvoor weet te plaatsen. Zoals het er nu naar uitziet, is Tonali woensdag nog beschikbaar om voor Newcastle United te spelen tegen Borussia Dortmund in de Champions League. Dinsdag trainde hij, in afwachting van de uitspraak, gewoon nog met zijn ploeggenoten. Binnen nu en 48 uur wordt er een definitieve uitspraak verwacht over de straf van Tonali, vertelt een verslaggever van Sky Sports. 

Eerder sloot Nicolo Fagioli, speler van Juventus, een soortgelijke deal. Hij werd voor zeven maanden geschorst en stemde in met het volgen van therapie om zijn gokproblemen aan te pakken.