Van Hecke afgelopen winter bijna naar Eredivisie: 'Ik stond er wel voor open'

Feyenoord greep afgelopen winter naast veelbelovende Brighton-verdediger

24 oktober om 15:17
Laatste update: 24 oktober om 17:26

Feyenoord was vorige winter dicht bij het aantrekken van Jan Paul van Hecke. De verdediger kwam destijds bij nauwelijks aan spelen toe en had meermaals contact met Arne Slot over een eventuele overgang naar de Kuip.  

"Ik stond toen wel open voor Feyenoord. Ik speelde niet veel en het is een geweldige club', vertelt Van Hecke in gesprek met Voetbal International. Brighton-trainer Roberto de Zerbi overtuigde de verdediger uiteindelijk van een langer verblijf in Engeland. "Als ik jou was, zou ik blijven. Ik denk dat je veel gaat spelen. Jij gaat je minuten wel krijgen", hoorde Van Hecke van zijn trainer. 

Clubs uit de Eredivisie kunnen inmiddels verder kijken, geeft Van Hecke aan. "Als je voor een Nederlandse topclub mag spelen, is dat mooi. Alleen ik speel in de Premier League. Dat ik aan ze gelinkt wordt, is leuk, maar door mijn vroege overstap naar Engeland heb ik dat stadium overgeslagen. RKC-uit kan ook mooi zijn, maar spelen in Engeland is wat iedere voetballer uiteindelijk écht wil."

Donderdag speelt Van Hecke met Brighton tegen Ajax in de groepsfase van de Europa League. "Leuk om tegen een Nederlandse club te spelen. Ik heb met SC Heerenveen tegen Ajax gespeeld, toen kregen we 5-1 klop. Kudus on fire, was het. Mijn broer Guus is ook een fanatieke Ajacied, dus dat maakt het leuk. Al zal hij nu voor Brighton zijn, anders laat ik hem het stadion niet in. Verder vind ik het niet zo’n speciale wedstrijd. Ik heb niets met Ajax. Ik merk vooral dat ik veel kaarten moet regelen. Ik had een vak kunnen vullen."