Te Kloese ziet 'zeer uitzonderlijke situatie' bij Feyenoord

Te Kloese ziet 'zeer uitzonderlijke situatie' bij Feyenoord: 'Is uit respect'

24 oktober om 17:14

Marino Pusic is definitief vertrokken bij Feyenoord. De assistent van Arne Slot gaat als hoofdtrainer aan de slag bij Shakhtar Donetsk, zo maken de Rotterdammers nu ook wereldkundig.

Pusic had nog een contract tot medio 2025 in De Kuip. "Ik ben Feyenoord zeer erkentelijk voor het meewerken aan deze stap", laat hij weten. "Hoewel ik het nog steeds echt enorm naar mijn zin had in Rotterdam is het hoofdtrainerschap van Shakhtar Donetsk voor mij in alle opzichten een unieke kans. Het is dan ook een lastige keuze geweest. Ik dank Feyenoord voor het meedenken in dit proces."

Pusic, die eerder als eindverantwoordelijke ervaring opdeed bij FC Twente, kijkt terug op een mooie periode bij de Rotterdammers, waarmee hij afgelopen seizoen landskampioen werd. "Uiteraard ga ik iedereen bij Feyenoord ontzettend missen: de staf, de spelers en natuurlijk ook de supporters. Ik kijk met ontzettend veel trots terug op de afgelopen 2,5 jaar, waarin ik als assistent-trainer een bijdrage heb mogen leveren aan het weer prominent op de kaart zetten van deze schitterende club. Ik heb er alle vertrouwen in dat Feyenoord nog verder zal groeien en bloeien. De club zit voor altijd in mijn hart."

Feyenoord-directeur Dennis te Kloese spreekt van 'een enigszins dubbel gevoel'. "Er was sprake van een zeer uitzonderlijke situatie, want je ziet een belangrijke assistent natuurlijk liever niet midden in het seizoen vertrekken. Dat we toch hebben meegewerkt aan zijn overgang is uit respect naar de mens, trainer en persoon Pušić. Bovendien heeft Shakhtar ook richting Feyenoord in alle opzichten laten merken dat ze hem graag willen hebben en we hebben dan ook met hen overeenstemming bereikt over zijn overgang."

Shakhtar staat in de eigen competitie momenteel derde, met twee punten achterstand op de koploper, die al wel een wedstrijd meer speelde. Slot vertelde op de persconferentie dat Pusic nu eerst naar Spanje is gevlogen, waar Shakhtar het woensdag in de Champions League opneemt tegen FC Barcelona. Of hij dan ook op de bank plaatsneemt, is nog niet duidelijk.