Driessen over Ajax-aankoop: 'Handelingssnelheid van vrachtwagen'

Driessen vermoedt 'sabotage' bij Ajax: 'Handelingssnelheid van vrachtwagen'

24 oktober 2023 om 19:28

Valentijn Driessen oordeelde dat Ajax 'een paar maten te groot' was voor Maurice Steijn, maar ook de kwaliteit van de selectie valt hem vies tegen. De chef voetbal van De Telegraaf is onder meer zeer kritisch over Benjamin Tahirovic.

Driessen schreef al dat Steijn niet heeft geleverd en stelde dat Ajax onder zijn leiding los zand was. "Er is geen enkele speler beter geworden. De spelers worden alleen maar slechter. Als je Sutalo zag… Dat was dramatisch. Een aantal spelers verdenk je ervan de boel te saboteren. Als je ziet hoe Berghuis en Taylor bezig waren, dat leek helemaal nergens op", zegt de verslaggever in Kick-Off, de podcast van de krant.

Driessen pakt ook Tahirovic aan. "Dat schijnt de beste jonge verdedigende middenvelder ter wereld te zijn", verwijst hij naar een uitspraak van Sven Mislintat, die de Bosnische international 'één van de grootste talenten op zijn positie' noemde. "Dat is hij zeker niet. De man heeft een handelingssnelheid van een vrachtwagen, het leek echt nergens op. Hij ziet het spel niet, hij coacht ook niet."

Volgens Driessen hoort Tahirovic niet in de basis van Ajax te staan. "Die moet je daar sowieso niet laten staan. Silvano Vos was geschorst tegen FC Utrecht. Hij is nog wat wild en krijgt te veel gele kaarten, maar hij gaat op die positie veel meer brengen."