Van der Vaart 'enorm fan': 'Het gekke is: Oranje moet systeem aanpassen voor hem'

Van der Vaart onder de indruk: 'Bij Oranje moeten ze systeem aanpassen voor hem'

24 oktober 2023 om 20:33

Rafael van der Vaart vindt Denzel Dumfries 'écht een heerlijke speler'. De voormalig Oranje-international ziet dat Dumfries zich goed heeft ontwikkeld bij Internazionale en dat Ronald Koeman 'eigenlijk' rekening zou moeten houden met Dumfries in zijn systeemkeuze bij Oranje.

"Ik ben enorm fan", begint Van der Vaart in de studio van Ziggo Sport over Dumfries. "Eerst zag ik hem voetballen en dacht ik: dat wordt helemaal niets. Dat zullen heel veel mensen ook gedacht hebben. Maar zijn energie en positieve houding hij blijft gaan en pushen. Hij is ook overal bij betrokken, zowel bij Inter als bij Oranje. Er komt een bal voor: hij is er. Er moet een bal voorgegeven worden: hij geeft hem. Ik vind hem écht een heerlijke speler."

"Ja, zijn voorzet is echt veel beter geworden. Maar dat heeft ook met vertrouwen te maken. Hij voelt zich nu gewaardeerd door iedereen. Hij heeft bijna geen last meer van zijn harde voetjes, alleen af en toe nog. Zeker in een 5-3-2-systeem komy hij goed tot zijn recht. Dat is het gekke bij het Nederlands elftal: je moet het systeem eigenlijk aan hem aan gaan passen. Hij is onze gevaarlijkste man op dit moment. Gek is dat eigenlijk, een rechtsback die de gevaarlijkste man is", besluit Van der Vaart.