Peter Bosz voor RC Lens - PSV

Bosz over passeren Til: 'Vervelend om te vertellen, maar dat is mijn taak'

24 oktober 2023 om 20:51
Laatste update: 24 oktober 2023 om 21:10

Peter Bosz heeft voorafgaand aan RC Lens - PSV uitgelegd waarom hij kiest voor Malik Tillman in plaats van Guus Til. Ook legde de trainer van de Eindhovenaren uit waar, en op welke manier, hij de Fransen pijn hoopt te kunnen doen. 

Bosz staat vlak voor de aftrap voor de camera van RTL 7, waar hem gevraagd wordt welke lessen hij heeft getrokken uit de eerste twee Champions League-wedstrijden, tegen respectievelijk Arsenal (4-0 nederlaag) en Sevilla (2-2). "Dat we beter moeten verdedigen en effectiever moeten zijn bij de tegenstander", aldus Bosz, die vol voor de winst gaat. "We zijn hier naartoe gekomen om te winnen. Dat zal niet makkelijk zijn, want we hebben net twee ploegen (Arsenal en Sevilla, red.) genoemd, maar Lens speelt op een totaal andere manier."

Vervolgens analyseert Bosz de tegenstander. "Zij hebben een hele snelle omschakeling. Maar ze zetten ook op een hele agressieve manier druk. Dus de intensiteit in deze wedstrijd zal ongelooflijk hoog zijn. Hun kracht is tegelijkertijd hun achilleshiel. Wij zullen regelmatig voorin één tegen één komen te staan. Dan is het zaak dat onze jongens dat uitspelen."

Eén van die jongens is Tillman. Hij krijgt van Bosz de voorkeur boven Til, die de afgelopen wedstrijden een aantal keer belangrijk was met doelpunten. "Hij is weer een totaal andere speler dan Guus, die het uitstekend gedaan heeft. Maar Tillman is iemand die in zijn eentje mensen kan uitspelen, dat hebben we nodig wanneer een tegenstander één tegen één tegen jou wil spelen", vervolgt de PSV-trainer, die het vervelend vond om Til het slechte nieuws te vertellen. "Klopt, maarja, dat is mijn taak."