Van der Vaart ziet PSV-dissonant: 'Erg ongelukkig, bij al die momenten betrokken'

Van der Vaart ziet PSV-dissonant: 'Erg ongelukkig, bij al die momenten betrokken'

24 oktober 2023 om 22:09

Rafael van der Vaart is niet onder de indruk van het spel dat PSV vertoonde, in de eerste helft tegen RC Lens. De Eindhovenaren kwamen slordig voor de dag in Frankrijk en grossierden in balverlies.

Bij rust staat PSV nog met 0-0 gelijk tegen Lens. Hirving Lozano raakte de paal namens de Eindhovenaren, die ook grote kansen tegen kregen. "Het was een heel, heel slordige eerste helft. Van beide kanten", zegt Van der Vaart na de eerste helft bij Ziggo Sport. "Wij kijken natuurlijk vooral naar PSV, maar als je daar kans wil maken, moet je aan de bal echt stukken beter gaan spelen."

"Er zijn echt wel momenten dat je er doorheen kunt voetballen. Maar dit soort ballen allemaal... Dit mag niet", vervolgt Van der Vaart, als hij beelden ziet van een slechte pass van Malik Tillman. "Gelukkig had Lens daar ook last van. Later werd het wel iets beter bij PSV. Maar Tillman speelde ook heel ongelukkig. Hij was eigenlijk bij al deze momenten betrokken. Zo gaat PSV niet winnen. Dat zou echt zonde zijn, want deze ploeg is wel te pakken."

Een overwinning bij Lens zou zeer welkom zijn voor PSV, dat in de eerste twee groepsduels in de Champions League één punt verzamelde. Lens hield, door een verrassende overwinning op Arsenal, vier punten over aan zijn eerste twee wedstrijden.