Reactie Joey Veerman na RC Lens - PSV

Veerman onder de indruk van fysiek Lens: 'Beer achterin, rechtsback op de brommer'

24 oktober 2023 om 23:59

Joey Veerman heeft nog volop vertrouwen in een Champions League-overwintering met PSV. De middenvelder van de Eindhovenaren, die erkent dat hij en zijn teamgenoten het zwaar hadden bij het fysiek sterke RC Lens, vindt dat het allemaal wat 'volwassener' moet. 

Veerman is van mening dat er voor PSV meer in had gezeten, al wil hij het gelijkspel niet onverdiend noemen. Wel beklijft hem een gevoel van teleurstelling als hij denkt aan de mogelijkheden die PSV kreeg na de gelijkmaker van Lens. "Na de 1-1 zijn we nog heel dichtbij met die vrije trap van mij en met kopballen van Ramalho en Luuk", aldus de middenvelder voor de camera van RTL 7. 

"Vooral in de tweede helft was het wel een soort zwembad", vervolgt hij. "We probeerden een aanval op te zetten en zij kwamen er elke goed uit op de counter. Je weet dat dit soort wedstrijden lastig zijn, maar we zitten er nog volop in." De spelmaker van de Eindhovenaren was vooral onder de indruk van de fysieke kracht die de Franse opponent op de mat legde. "Ze hadden een beer achterin staan. Als je kopduels van Luuk (De Jong, red.) wint, dan ben je een aardige kopper. En de rechtsback was op de brommer. Ze zitten er natuurlijk kort op. Als we iets meer in beweging waren gekomen, dan hadden we hier meer kunnen doen. Jammer dat we die 0-1 niet kunnen vasthouden, daar moeten we wel iets volwassener in worden denk ik."