Sneijder hard voor PSV na remise: 'Perspectief heb ik niet gezien'

Sneijder hard voor PSV na remise: 'Perspectief heb ik niet gezien'

24 oktober 2023 om 23:38
Laatste update: 25 oktober 2023 om 01:37

Wesley Sneijder ziet weinig houvast voor PSV met het oog op overwintering in de Champions League. De recordinternational van Oranje was niet onder de indruk van het Eindhovense optreden tegen RC Lens (1-1).

"Een gelijkspel was het maximale. Ik denk dat PSV een punt gewonnen heeft", zegt Sneijder bij RTL7. De voormalig spelmaker ziet weinig perspectief voor het treffen in het Philips Stadion over twee weken. "Perspectief heb ik vanavond niet gezien, ik ben bang dat het thuis ook niet gaat lukken tegen deze fysieke, stugge ploeg. Als je ziet hoe slordig PSV aan de bal is, wat normaal hun kracht is. Op het middenveld moet je de slag winnen, maar Lens kwam er elke keer doorheen."

Sneijder heeft wel wat aan te merken op de ploeg van Peter Bosz. "Misschien moet je het punt koesteren, maar doe dat dan met zijn allen. Nu liepen er een paar vooruit en een paar terug." De ex-Ajacied is ook kritisch op André Ramalho. "Bij de 1-1 liet Ramalho de spits zo voor hem komen. Geef hem desnoods een zetje. Hij maakt weer geen zekere indruk. Het zijn details, maar op Champions League-niveau beslist dit een wedstrijd."

Ook Theo Janssen denkt dat PSV niet tevreden kan zijn. "Bosz zal teleurgesteld zijn. Je komt met een plan, maar ze hadden een man te weinig op het middenveld. Het heeft veel te maken met de achterhoede die niet durfde aan te sluiten. Dat was het probleem van PSV. Het plan is dus niet goed uitgevoerd door zijn spelers, en daar zal hij kritisch op zijn. Het was geen leuke wedstrijd om naar te kijken."