Veltman over de onrust bij Ajax

Veltman spot reden malaise bij Ajax: 'Als ik mocht kiezen, zou ik dat toevoegen'

25 oktober 2023 om 07:56

Joël Veltman kijkt met lede ogen naar de huidige gang van zaken bij zijn oude club en tegenstander van donderdag, Ajax. De verdediger speelde vanaf de jeugd tot 2020 in het shirt van de Amsterdammers en hij ziet dan ook wel waar het mis gaat voor de huidige ploeg.

Volgens Veltman ligt het probleem al voor het aanstellen van Maurice Steijn als trainer. "Daley Blind, Dusan Tadic, Davy Klaassen. Iedereen is vertrokken", merkt de verdediger van Brighton op in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Wat de mensen Ajax-dna noemen, dat ontbreekt nu wel behoorlijk. Het is heel belangrijk dat stafleden én enkele spelers daarover beschikken. Als ik moest kiezen, dan zou ik dat dna toevoegen." Donderdag om 21.00 uur neemt Brighton het in eigen huis op tegen de dolende Amsterdammers.

Wedden

Meer odds
  • logo

    Ajax

  • logo

    sc Heerenveen

De enige troost die Veltman haalt uit de misère bij zijn club uit Amsterdam, is het feit dat ze nu wellicht makkelijker te pakken zijn voor Brighton. De verdediger verwacht dan ook dat zijn ploeg ijzersterk voor de dag komt. "In mijn beleving kunnen we donderdag alleen tevreden zijn met een overwinning. Ajax is wel een beetje de underdog. Het klinkt natuurlijk gek, maar het klopt wel."

Veltman heeft zelf op dit moment niet veel contact met mensen binnen Ajax, maar de bestuurlijke en operationele puinhoop kan hij zich wel een beeld schetsen. "Op een gegeven moment moet je als speler toch je verantwoordelijkheid nemen? Als je voor Ajax voetbalt, heb je één opdracht: winnen. Er gaat van alles verkeerd. Naast Mislintat en Steijn nog die karrenvracht aan inkomende en uitgaande spelers en gedoe op bestuursniveau."