Derksen over Europees Voetbal Ajax

'Ajax is gelijkwaardig aan teams uit rechterrijtje, halen geen Europees voetbal'

25 oktober 2023 om 08:59

Johan Derksen denkt dat Europees voetbal er voor Ajax niet inzit na de dramatische start van de club dit seizoen. Dat vertelt de analist in Vandaag Inside. Daarbij merkt hij ook nog eens op dat dit een gigantische mokerslag zou betekenen voor de financiële situatie van Ajax.

"Het drama Ajax voltrekt zich natuurlijk over meerdere jaren", voorspelt Derksen over Ajax. "Ze hebben die 115 miljoen uitgegeven en voor die spelers krijgen ze nauwelijks iets terug. Maar ze halen hoogstwaarschijnlijk ook geen Europees voetbal. Dat scheelt ze volgend jaar ook weer miljoenen. Kan je nagaan dat een wanbeleid van een paar maanden een club zo gigantisch kan opblazen."

Derksen ziet een plek in een Europese competitie echt niet goed komen. "Hoe lang is het wel niet geleden dat Ajax geen Europees voetbal speelde? Ik geloof er niks van dat ze dat dit jaar nog gaan halen. Dan moet je de play-offs nog spelen als je achtste wordt." Toch heeft Derksen wel weer vertrouwen in de interim-coach John van ‘t Schip. "Hij begint wel op een gunstig tijdstip, want er komen allemaal clubs uit het rechterrijtje. Daar zijn ze op dit moment wel gelijkwaardig aan."