Lazio op zijn hoede: 'Hij wordt als grootste gevaar van Feyenoord gezien'

Lazio op zijn hoede: 'Hij wordt als grootste gevaar van Feyenoord gezien'

25 oktober 2023 om 11:30

Feyenoord vervolgt zijn Champions League-avontuur met een weerzien met oude bekende SS Lazio. Wat kunnen de Rotterdammers verwachten van de ploeg van Maurizio Sarri, die langzaam op stoom lijkt te komen in Italië? VoetbalPrimeur sprak met Apollo Heyes, verslaggever van The Laziali.

Na de zege op Celtic (2-0) en de kleine nederlaag op bezoek bij Atlético Madrid (2-3) doet Feyenoord nog volop mee om overwintering in het miljardenbal. De dubbele confrontatie met Lazio kan weleens bepalend worden voor de Europese aspiraties. Vorig seizoen kreeg het team van Arne Slot klop in Stadio Olimpico (4-2), maar kwam het een stuk sterker voor de dag in eigen huis: 1-0.

Lazio-vorm is groeiende
Sarri zal zich ongetwijfeld voorbereiden op een hete ontvangst in De Kuip, dat hij vorig jaar een 'psychiatrische instelling' noemde. De oefenmeester zal desondanks hoop koesteren op een goed resultaat. "Lazio was behoorlijk inconsistent aan het begin van het seizoen, maar heeft eindelijk wat vertrouwen gevonden. Ze boekten zeges op Atalanta Bergamo en Sassuolo in hun laatste twee Serie A-duels. Ook de positieve resultaten in de Champions League geven een boost", vertelt Heyes, die werkzaam is voor Football Italia en fansite The Laziali.

I Biancocelesti staat op vier punten in het miljardenbal, na een remise tegen Atlético (1-1) en een overwinning bij Celtic (1-2). "Lazio gelooft in zijn kansen tegen Feyenoord, wetende dat een zege cruciaal kan zijn in de strijd om een plekje in de achtste finales. Feyenoord wordt desondanks niet onderschat, zeker niet na de Europa League-clashes van vorig seizoen."


Sarri in De Kuip vorig seizoen

Ones to watch bij Feyenoord en Lazio
Volgens Heyes zullen de Romeinen vooral beducht zijn voor Santiago Gimenez, die zijn schorsing heeft uitgezeten en zal debuteren in de Champions League. "Hij wordt met afstand als het grootste gevaar van Feyenoord gezien. Lazio zal een specifiek plan bedenken om de 22-jarige spits onder de duim te houden."

Mocht dat niet lukken, dan vindt Gimenez altijd nog doelman Ivan Provedel op zijn weg. "Hij is een ster voor dit Lazio en zal waarschijnlijk weer enkele indrukwekkende reddingen verrichten”, aldus Heyes, die nog een speler van Lazio aanwijst om in de gaten te houden. “Reservespits Valentin Castellanos breekt nu door in het team van Sarri. Hij imponeerde de laatste twee wedstrijden, met een doelpunt en twee assists."

Het vertrouwen bij Lazio mag groeiende zijn, The Laziali-verslaggever wijst toch op een zwakte in het spel waar Feyenoord zijn voordeel mee zou kunnen doen. "Lazio verliest vaak focus in de tweede helft. Als Feyenoord de eerste helft goed doorkomt, zouden ze later in het duel kunnen toeslaan."

Geen goede reputatie
Met Heyes bespreken we ook de afwezigheid van uitsupporters. Zowel in De Kuip als over twee weken in Stadio Olimpico mogen alleen thuisfans aanwezig zijn. "Feyenoord- en Nederlandse voetbalfans hebben over het algemeen niet de beste reputatie in Italië. Velen zijn zich scherp bewust van de verschillende incidenten die zich de afgelopen jaren in heel Europa hebben voorgedaan, zoals toen er in februari 2015 schade werd aangericht aan de Barcaccia-fontein."