Langdurig afwezige Ajacied eindelijk fit: 'Zijn grote glimlach is mooi om te zien'

Langdurig afwezige Ajacied eindelijk fit: 'Zijn grote glimlach is mooi om te zien'

25 oktober 2023 om 14:14
Laatste update: 25 oktober 2023 om 14:57

Ahmetcan Kaplan maakte maandagavond na lang blessureleed zijn eerste minuten in een shirt van Ajax. De verdediger, die in de zomer van 2022 voor 9,5 miljoen euro overkwam van Trabzonspor, viel in de thuiswedstrijd van Jong Ajax tegen ADO Den Haag twintig minuten voor tijd in. 

"Ik ben blij dat ik na een lange afwezigheid voor het eerst op het veld stond, het was heel fijn", laat Kaplan weten op de clubwebsite. "Ik heb hier hard voor gewerkt en fijn dat ik na tien maanden blessureleed ritme kan opdoen bij Jong Ajax. Hopelijk kan ik hierna de volgende stap zetten." De 20-jarige verdediger kwam in de zomer van 2022 naar Ajax, maar raakte al snel zwaar geblesseerd aan zijn knie.

"Ik heb het voetballen erg gemist. Het was voor mij een hele zware periode, omdat het lang heeft geduurd, zo'n tien maanden. Ik heb echt toegeleefd naar mijn terugkeer op het voetbalveld. Mentaal gezien was het een moeilijke periode, maar ik denk dat ik het overwonnen heb. Ik wil verdere stappen zetten en hopelijk maak ik zo’n blessure niet nog een keer mee. Ik voel dat ik er klaar voor ben. Nu waren het twintig minuten en hopelijk worden dat er de komende wedstrijden meer. Daarna wil ik aansluiten bij het eerste en hopelijk daar mijn eerste minuten maken."

Trainer Dave Vos is erg blij voor de verdediger. "Het is een buitenlandse jongen die hier alleen zit en dan is het heel mooi om hem dit moment te geven. We hebben hem in de kleedkamer ook even naar voren gehaald. Dat is mooi en ook een inspiratie voor de spelers die nu lang geblesseerd zijn. Ik hoop dat hij in een fase komt dat hij fit is en blijft. En ook hoop ik dat Ahmetcan, met de potentie die wij in hem zien, de kans gaat krijgen om het te laten zien", gaat Vos verder.

"Hij is een linker centrale verdediger met een goede inspeelpass, rustig aan de bal en kopsterk. Daarnaast is het een heel mooi persoon. Het is niet makkelijk als je vanuit het buitenland deze kant opkomt en je eigen weg moet vinden. Hoe hij daarin zit en die grote glimlach van hem, is mooi om te zien."