Veltman 'volledig buiten comfortzone' bij Brighton

Veltman ondergaat transformatie in Engeland: 'Bij Ajax echt nooit gedaan'

25 oktober 2023 om 15:46
Laatste update: 25 oktober 2023 om 16:39

Joël Veltman voelt zich een andere voetballer, na zijn overstap van Ajax naar Brighton. Van manager Roberto De Zerbi leert de verdediger 'totaal' nieuwe dingen, vertelt hij aan The Athletic.

"Bij Ajax was ik gewend aan verschillende speelstijlen, maar normaal gesproken speelden we 4-3-3. Het ging om het vinden van de vrije man", begint Veltman. "Bij Brighton staan we hoger op het veld en willen we een overtal creëren. Als rechtsback word ik dan een middenvelder. Dat is totaal anders dan ik gewend was. Bij Ajax heb ik dat echt nooit gedaan."

Als middenvelder worden andere dingen gevraagd, weet de 28-voudig international nu. "Ik ben nog aan het leren. Wat ik van De Zerbi heb geleerd? Vooral dat inschuiven naar het middenveld. Dat is een groot ding voor mij."

Veltman was immers gewend om het spel altijd voor zich te hebben. "Zo bén ik. Stel je voor dat we in een restaurant zitten, ook dan heb ik graag iedereen voor me. Eigenlijk ben ik dus als middenvelder volledig buiten mijn comfortzone getreden. But I'm getting there."

Komende donderdag speelt Veltman met Brighton tegen zijn oude club Ajax. Om 21.00 wordt afgetrapt in het stadion van de nummer zeven van de Premier League.