Supportersvereniging PSV boos na chaos tegen RC Lens

'Een grote groep supporters van PSV is het helemaal zat, wat bezielt hen toch?'

25 oktober 2023 om 17:07
Laatste update: 25 oktober 2023 om 17:25

Rob Bogaarts, voorzitter van Supportersvereniging PSV, pleit voor een goede evaluatie van de ongeregeldheden rond de Champions League-wedstrijd tegen RC Lens. In de stad en het stadion ging het mis tussen beide supportersgroepen.

Volgens betrokkenen werden op weg naar het stadion de harde kernen van PSV en Lens door de politie naar elkaar gedreven, in plaats van uit elkaar. "Er zijn in Frankrijk fouten gemaakt, dat lijkt wel duidelijk. Hoewel het nog wel goed onderzocht moet worden. Ook bij de behandeling van onze supporters", reageert Bogaarts tegenover het Eindhovens Dagblad.

"Maar daarmee valt niet goed te praten dat dingen stuk worden gemaakt en dat met spullen wordt gegooid naar elkaar", voegt de voorzitter van de grootste supportersvereniging van PSV eraan toe. "Daarop komt dan altijd de focus te liggen, in plaats van op de fouten die eerder zijn gemaakt."

Bogaarts is boos op het 'kleine groepje' dat het verpest voor de rest. "Ik merk dat een steeds groter wordende groep supporters van ons dit helemaal zat is. Mensen durven er niks van te zeggen en ergeren zich rot aan degenen die toch weer menen dat ze de boel stuk moeten maken. Wat bezielt hen toch? Verreweg de meeste supporters balen hier echt ongelooflijk van."