Steijn-exit zorgt voor frisse energie: 'Ik heb een nieuwe spark gezien'

Steijn-exit zorgt voor frisse energie: 'Ik heb een nieuwe spark gezien'

25 oktober 2023 om 20:04

Benjamin Tahirovic heeft zijn licht laten schijnen over de exit van Maurice Steijn. De Ajax-controleur heeft daags na het vertrek van de Hagenaar een nieuwe 'spark' bij de Amsterdammers gezien.

Tahirovic begon als vaste waarde, maar raakte zijn basisplaats later kwijt. Tegen FC Utrecht (4-3), het laatste duel van Steijn als trainer van Ajax, stond hij aan de aftrap en speelde hij zeer ongelukkig. "Ik denk dat we heel goed aan het seizoen begonnen, maar daarna hadden we een slechte periode. Ik kan wel zeggen dat ik groei als speler en persoon", zegt de Bosniër op het persmoment voor het duel met Brighton in de Europa League.

Wedden

Meer odds
  • logo

    Ajax

  • logo

    sc Heerenveen

"We moeten nu vooruit kijken. Het is een leerproces waar we doorheen moeten", benadrukt Tahirovic. Hedwiges Maduro neemt het stokje tijdelijk over van Steijn. Tahirovic ziet dat de wissel voor nieuw elan zorgt. "Ik heb op de training gisteren een nieuwe 'spark' gezien, dat mij en het team een heel goed gevoel gaven over morgen en de komende weken."

Ajax heeft loodzware dagen voor de boeg. Donderdag treffen de Amsterdammers Brighton, drie dagen later gaat de ploeg van Maduro op bezoek bij PSV.

Mis geen enkel nieuwtje uit de voetbalwereld en volg VoetbalPrimeur via WhatsApp Kanalen!