Feyenoord geeft Lazio voetballes en boekt tweede Champions League-zege

Feyenoord geeft Lazio voetballes en boekt tweede Champions League-zege

25 oktober 2023 om 20:43

Feyenoord heeft woensdagavond tegen SS Lazio een wedstrijd op de mat gelegd die perfectie nadert. De Rotterdammers waren in de eigen Kuip heer en meester. De 3-1 zege is dan ook meer dan terecht.

Trainer Arne Slot moest Gernot Trauner en Yankuba Minteh wegens blessures missen. Daarom was er op het middenveld weer plek voor Ramiz Zerrouki, die een uitstekende beurt maakte tegen Atlético Madrid, en speelde Calvin Stengs vanaf rechts. Feyenoord domineerde in de openingsfase. Via Igor Paixão en Quinten Timber kregen de Rotterdammers de eerste mogelijkheden.

De eerste grote kans was voor Santiago Gimenez, die een voorzet van Paixão maar net naast kopte. Vanaf dat moment was de Mexicaan, die zijn debuut in de Champions League maakte, helemaal los. In minuut 27 werd een doelpunt van Gimenez - na een prachtige pass van Stengs - nog afgekeurd wegens buitenspel, vier minuten later was het wél terecht raak. 

Op aangeven van Mats Wieffer draaide Gimenez fraai weg bij zijn directe tegenstander, om het uiterste hoekje van het doel te vinden. De Kuip trilde op zijn grondvesten en dat gaf Feyenoord energie om door te gaan. Dat gebeurde ook. In de blessuretijd van de eerste helft een nieuwe vreugde-explosie in Rotterdam-Zuid, nadat Zerrouki Feyenoord met een heerlijke afstandsknal op 2-0 had gezet.

Dat was ook de ruststand. Tijdens de rust wisselde Slot Bart Nieuwkoop, die geel had gekregen, voor Marcos López. Het speelbeeld bleef in het tweede bedrijf hetzelfde. Feyenoord was de betere ploeg, Lazio moest komen. Taty Castellanos miste een reuzenkans, waarna de ploeg van Slot het initiatief weer nam. Die viel van de voet van Gimenez.

Gimenez beleefde een debuut om de vingers bij af te likken. Na voorbereidend werk van Timber stond de spits op de juiste plek om de 3-0 binnen te tikken. Slot besloot Gimenez en Stengs naar de kant te halen en Ayase Ueda en Luka Ivanusec, die zijn rentree maakte, de wedstrijd te laten afmaken. De nul houden lukte niet: López beging een onnodige overtreding, waardoor de bal op de stip ging. Pedro pakte het cadeautje uit en versloeg Justin Bijlow in de één tegen één.

Feyenoord kwam niet meer in de problemen en dus kan de tweede Champions League-zege van het seizoen gevierd worden. De Rotterdammers staan na twee duels op zes punten in Groep E. Daarmee heeft de ploeg van Slot op de helft van de groepsfase goede papieren om ook na de winterstop op het hoogste Europese podium actief te zijn.