'Kuyt is in onderhandeling en wil trainersloopbaan nieuw leven inblazen'

'Kuyt is in onderhandeling en wil trainersloopbaan nieuw leven inblazen'

25 oktober 2023 om 22:23
Laatste update: 25 oktober 2023 om 22:46

Dirk Kuyt staat op het punt om zijn trainerscarrière nieuw leven in te blazen. De voormalig Oranje-international is in gesprek met het Turkse Konyaspor over een dienstverband, meldt De Telegraaf.

Kuyt begon in juli 2022 aan zijn eerste trainersklus in het betaald voetbal. Zijn avontuur bij ADO Den Haag duurde slechts vijf maanden. Sinds november vorig jaar zit Kuyt zonder club, maar daar kan snel verandering in komen. De oud-aanvaller is met Konyaspor in onderhandeling, klinkt het

Konyaspor staat vijftiende in de Süper Lig, het hoogste niveau van Turkije. Als speler heeft Kuyt een verleden in dat land. Tussen 2012 en 2015 stond hij onder contract bij Fenerbahce. Voor die club speelde hij 130 wedstrijden en scoorde hij 37 keer. Bij Konyaspor kan Kuyt onder meer gaan samenwerken met Steven Nzonzi, die bij onder meer AS Roma en Sevilla heeft gespeeld.

Het is nog onduidelijk voor hoeveel jaar Kuyt gaat tekenen, als alles rond komt. Kuyt begon zijn trainersloopbaan in 2017 bij zijn jeugdclub Quick Boys. Medio 2018 werd hij jeugdtrainer bij Feyenoord.

Mis geen enkel nieuwtje uit de voetbalwereld en volg VoetbalPrimeur via WhatsApp Kanalen!