Feyenoord gaat aan kop in Groep E door uitglijder Atlético op Celtic Park

Feyenoord gaat aan kop in Groep E door uitglijder Atlético op Celtic Park

25 oktober 2023 om 22:57

Atlético Madrid is er niet in geslaagd om drie punten te pakken in Glasgow tegen Celtic. De ploeg van Diego Simeone speelde met 2-2 gelijk op Celtic Park, waardoor Feyenoord na drie speelrondes koploper is in Groep E.

Feyenoord speelde om 18.45 uur al tegen SS Lazio (3-1) en was om iets voor 21.00 uur al virtueel koploper. Bij een zege van Atlético zouden de Rotterdammers zakken naar de tweede plek, waardoor de wedstrijd in Rotterdam en omstreken met bovengemiddelde interesse gevolgd werd. Al vroeg kon Celtic juichen: spits Kyogo Furuhashi was na vier minuten het eindstation van een heerlijke aanval door het centrum.

De reactie van Atlético liet twintig minuten op zich wachten. Los Colchoneros kregen een penalty en dat cadeautje pakte Antoine Griezmann in twee instanties - de strafschop ging op de paal, de rebound zat - uit. De Schotten lieten niet met zich sollen en pakten drie minuten na de gelijkmaker weer de leiding. Het uiterst effectieve Celtic kwam via een harde uithaal van Luis Palma op 2-1.

Atlético moest opnieuw in de achtervolging. Niet lang na rust slaagde de ploeg van Simeone daarin. Álvaro Morata, twee weken geleden ook al tweemaal trefzeker tegen Feyenoord, knikte raak en zette Atlético opnieuw naast Celtic. Een spektakelstuk barste in het laatste halfuur los, waarin beide ploegen de zege naar zich toe wilden trekken.

De Spanjaarden konden die illusie als eerst loslaten. Rodrigo de Paul pakte tien minuten voor tijd zijn tweede gele kaart en kon inrukken. Celtic rook bloed, maar winnen zat er niet meer in. Feyenoord heeft na drie speelrondes zes punten, Atlético vijf. Lazio volgt op plek drie met vier punten, terwijl Celtic woensdagavond zijn eerste punt heeft bemachtigd.