Vermoedelijke opstelling van Ajax tegen Brighton

Vermoedelijke opstelling Ajax: Maduro grijpt terug naar oude namen en wijzigt fors

26 oktober 2023 om 06:45

Donderdagavond is het tijd voor de eerste wedstrijd van Hedwiges Maduro als interim-trainer van Ajax. Op bezoek bij Brighton and Hove Albion moet de eerste driepunter veilig worden gesteld in de Europa League. Maduro beloofde al dat hij wat dingen zou aanpassen en daar lijkt het in de basiself ook op, denkt het Algemeen Dagblad.

Zo moet Maduro al beginnen met zijn eerste gedwongen wissel op doel. Jay Gorter bleef geblesseerd achter in Amsterdam en dat gaat volgens de interim van Ajax wel de goede kant op. Wat betreft zijn vervanger volgt Maduro de weg van Maurice Steijn. Niet Remko Pasveer, maar Diant Ramaj keept. Op rechtsback is Anton Gaaei de natuurlijke vervanger van Devyne Rensch, die ook geblesseerd in Amsterdam bleef.

Op het middenveld lijkt er gek genoeg geen plaats voor uitblinker Kristian Hlynsson. De jonge Ijslander was het enige lichtpuntje tegen FC Utrecht met zijn twee goals, maar een basisdebuut in Europa lijkt er nog niet in te zitten. Silvano Vos is terug van zijn schorsing en die lijkt te starten, net als Benjamin Tahirovic. Steven Berghuis schuift daarmee door naar de rechtsbuitenpositie, wat weer ten koste gaat van Carlos Forbs. Ook één van de uitblinkers de laatste weken.

Vermoedelijke opstelling Ajax:
Ramaj; Gaaei, Sutalo, Hato, Sosa; Taylor, Tahirovic, Vos; Bergwijn, Brobbey, Berghuis.