Maduro vertelt over wijzigingen bij Ajax

Maduro wijkt af van pad Steijn en brengt wijzigingen aan: 'Misschien andere vibe'

26 oktober 2023 om 07:15

Hedwiges Maduro beloofde op zijn eerste persconferentie als interim-trainer van Ajax veranderingen in de speelstijl voor het duel met Brighton. De coach zal vanwege zijn gebrek aan de juiste papieren maar kort aan het roer staan bij de Amsterdammers, maar toch wil hij afwijken van de werkwijze die Maurice Steijn voor hem hanteerde.

Wat Maduro precies gaat veranderen, houdt hij nog geheim. Kleine nuances brengt de interim-coach in ieder geval aan. "Ik denk over andere dingen na", antwoordt hij op de vraag of hij grote omzettingen gaat doen en mogelijk met vijf verdedigers gaat spelen. "Ik zal ook wel wat andere accenten brengen in de wedstrijd. In het aanvallen en verdedigen gaan we een aantal dingen anders doen. Hoe precies, ga je morgen zien."

Wel doet hij een boekje open over de veranderingen in de voorbereiding naar het duel in Brighton. "Door toch een aantal dingen te veranderen. In het groepsproces en de trainingen, ook in de manier van communicatie en de momenten van de besprekingen. Dat soort dingen brengen misschien net een andere vibe over richting de spelers. Ik heb heel veel vertrouwen in de spelers. Als ik zie hoe ze gisteren getraind hebben: dat geeft hoop. Ik weet dat ze het kunnen. Ik heb vertrouwen in morgen."

Maduro ziet ook dat er nog een berg werk verzet moet worden om Ajax terug aan de top te krijgen. Toch heeft hij er vertrouwen in dat de Amsterdammers er spoedig bovenop zullen komen. "We moeten ook niet vergeten dat we het op de achtergrond proberen te repareren. Er komen nieuwe mensen aan en Louis van Gaal en Danny Blind zijn er al. We moeten onze ogen niet sluiten voor de veranderingen die er weer gaan komen."

Mis geen enkel nieuwtje uit de voetbalwereld en volg VoetbalPrimeur via WhatsApp Kanalen!