UEFA zet uitblinker Gimenez in schijnwerpers: individuele prijs lonkt

Feyenoord valt op bij UEFA: individuele prijs mogelijk naar Rotterdam

26 oktober 2023 om 10:09

Het debuut van Santiago Gimenez in de Champions League krijgt mogelijk nog meer glans. De Feyenoord-spits is na zijn dubbelslag tegen SS Lazio (3-1) door de UEFA genomineerd voor de prijs Speler van de Week.

Gimenez beleefde een absoluut droomdebuut op het hoogste Europese podium. De Mexicaan zette Feyenoord voor rust op 1-0 en gooide de wedstrijd met zijn tweede van de avond in het slot. Dat is ook bij de UEFA niet onopgemerkt gebleven. Gimenez is een van de vier genomineerden voor de individuele prijs. Evanilson (FC Porto), Gabriel Jesus (Arsenal) en David Raum (RB Leipzig) zijn de andere kanshebbers.

Woensdagavond werd Gimenez al verkozen tot Man of the Match, maar het kan dus nog mooier worden. Porto-speler Evanilson lijkt echter de belangrijkste kandidaat te zijn. Hij zorgde er met een hattrick voor dat het Royal Antwerp FC van trainer Mark van Bommel met lege handen achterbleef. Jesus was dinsdagavond met een geweldige goal en een assist van grote waarde voor Arsenal tegen Sevilla (1-2), Raum scoorde tegen Rode Ster Belgrado (3-1).

Ramiz Zerrouki sprak zich na afloop van de wedstrijd tegen Lazio voor de camera van VoetbalPrimeur al uit over Gimenez. "Een fantastische spits, heerlijk om zo iemand in je team te hebben", zei hij onder meer. 

Stemmen kan HIER, via de website van de UEFA.