Babadi tijdelijk bij Jong PSV

Bosz stuurt Babadi in weekend van Ajax-thuis tijdelijk naar Jong PSV

26 oktober 2023 om 14:33

Isaac Babadi maakt vrijdagavond voor het eerst dit seizoen minuten voor Jong PSV in de Keuken Kampioen Divisie. Trainer Peter Bosz heeft besloten om het achttienjarige toptalent voor nu speeltijd op te laten doen bij het beloftenteam. Dat heeft overigens niets te maken met de voortkabbelende contractonderhandelingen, aldus het Eindhovens Dagblad

Babadi was misschien wel de grootste revelatie bij PSV aan het begin van het seizoen. De afgelopen weken heeft hij, mede vanwege een blessure, weinig speelminuten af weten de dwingen. Doordoor miste hij een aantal belangrijke duels. Om hem weer wat ritme op te laten doen, heeft Bosz besloten om Babadi deel uit te laten maken van de selectie van Jong PSV, dat vrijdag het uitduel met Willem ll speelt. De hoofdmacht treft twee dagen later, op zondag, het noodlijdende Ajax. 

'Daar (in KKD, red.) kan Babadi zich weer kwalificeren voor een grotere rol bij de A-ploeg', zo tekent het ED op. Met Guus Til, Malik Tillman en Isamel Saibari heeft Bosz immers veel smaken voor de positie van nummer 10. De tijdelijke 'degradatie' van de Jong Oranje-speler staat los van zijn contractsituatie. Hij wil zijn tot medio 2024 lopende verbintenis graag verlengen, maar dat is tot op heden nog niet gelukt. Vanaf januari mag hij met andere clubs praten, tenzij hij voor die tijd zijn handtekening heeft gezet onder een nieuw contract in Eindhoven. 'Dat valt op hele korte termijn nog niet te wachten', zo tekent het lokale medium op.