PL-voetbal op dag van kerstavond

Onvrede in Engeland: voor het eerst in 28 jaar PL-voetbal op dag van kerstavond

26 oktober 2023 om 14:53
Laatste update: 26 oktober 2023 om 14:53

Voor het eerst in 28 jaar tijd zal er op de dag van kerstavond een Premier League-wedstrijd worden afgewerkt. De BBC heeft gemeld dat de speeldatum voor het duel tussen Wolverhampton Wanderers en Chelsea vaststaat, tot onvrede van supportersgroepen. 

Aanvankelijk zou de wedstrijd tussen Wolves en Chelsea gespeeld worden op 23 december. Er is nu besloten om de aftrap te verschuiven naar één dag later, om zo aan de wens van de zendgemachtigden te voldoen. Toen hierover de eerste berichten naar buiten kwamen, ontstond er ophef. De FSA (Football Supporters' Associaton), waarin diverse Engelse supportersgroepen zitten, liet middels een statement weten het absoluut oneens te zijn met die beslissing. 

De oproep is echter naar de prullenbak verwezen. Wolves - Chelsea wordt 'gewoon' gespeeld op 24 december. De laatste keer dat er een Premier League-wedstrijd plaatsvond op de dag van kerstavond, was in 1995. Toen won Leeds United in eigen huis met 3-1 van Manchester United. Op eerste kerstdag wordt er niet gevoetbald in Engeland. Op Boxing Day (tweede kerstdag) staat er traditigetrouw wel een volle speeldag op het programma.

Mis geen enkel nieuwtje uit de voetbalwereld en volg VoetbalPrimeur via WhatsApp Kanalen!