Van der Vaart over Stengs

Volop lof voor Stengs: 'Hij wordt een vent, kan in potentie wereldtop worden'

26 oktober 2023 om 15:17

Rafael van der Vaart dicht Calvin Stengs een grote toekomst toe. Eerstgenoemde ziet de Feyenoorder steeds meer een 'vent' worden en vindt dat hij over het potentieel beschikt om ooit in de wereldop te spelen. 

Stengs is de laatste weken behoorlijk op dreef bij Feyenoord. Ook woensdag gooide hij hoge ogen. In het Champions League-duel met SS Lazio (3-1) zorgde hij voor veel gevaar. Van der Vaart ziet hem het liefst vanaf rechts. "Ik denk dat hij er heel erg gebaat bij is als hij vanuit rechts kan komen. Daar heeft hij toch wat meer vertrouwen in mijn ogen. Het voelt natuurlijker. Hij doet het goed op 10, maar ik denk dat dit veel meer zijn positie is. Vanuit daar kan hij ook nog een hele mooie transfer verdienen", aldus de analist van Ziggo. 

Van der Vaart is zelfs van mening dat Stengs in potentie de absolute top aan zou kunnen. "Hij moet een beetje een vent worden, en dat is hij nu aan het worden. Dat is ook wel te wijten aan de coach (Arne Slot, red.). Het is geen toeval. Kökcü was ook een beetje een frivole voetballer. Op een gegeven moment ging hij begrijpen wat er nodig is. Dat kwam door Slot. Timber (Quinten, red.), hetzelfde verhaal. Dat heb je met Stengs ook een beetje", vervolgt Van der Vaart, die gevraagd wordt of Slot van 'jochies mannen maakt', "Ja, dat denk ik wel ja."