Veltman over Ajax

Ineenstorting Ajax doet Veltman pijn: 'De club verandert van top tot teen'

26 oktober 2023 om 15:55
Laatste update: 26 oktober 2023 om 17:19

Het doet Joël Veltman pijn dat Ajax zo is afgegleden. De verdediger van Brighton staat donderdagavond in het kader van de Europa League tegenover de club waar hij negentien jaar rondliep. 

Veltman vertrok in 2020 bij Ajax, dat destijds, zowel bestuurlijk als op sportief vlak, in een veel betere staat verkeerde dan dat het nu doet. De verdediger had nooit verwacht dat het verval zo snel zijn intrede zou doen. "Nee, zeker niet. Er zijn heel veel dingen gebeurd, on and off the pitch", vertelt hij voor de camera van ESPN in aanloop naar het EL-affiche. 

"Van top tot teen is de club gewoon aan het veranderen", vervolgt Veltman, die in totaal 264 in de hoofdmacht van Ajax speelde. "Er zijn mensen ingekomen en weer uitgegaan. Het is een beetje rumoerig. Met Louis van Gaal onder anderen proberen ze nu stabiliteit te creëren. Hopelijk gaat dat vanaf nu wel komen."

Ondanks dat hij er al ruim drie jaar niet meer speelt, voelt het niet goed om zijn ex-club zo te zien dolen. "Dat doet pijn ja, 100 procent. Ik speelde daar negentien jaar. Automatisch doet dat dan pijn. Je wil ze bovenin mee zien doe in de Eredivisie, wat ze nu natuurlijk niet doen."

Tactisch hulpje
Veltman erkent in gesprek met Voetbal International dat meerdere mensen binnen Brighton hem benaderd hebben ter voorbereiding op het duel met Ajax. "Ik heb natuurlijk wel wat vragen gekregen, van de analisten onder anderen. Maar ik heb zelf ook geen contact meer met spelers die daar nu zitten, dus echte inside information heb ik niet."