Unnerstall spreekt: Steijn krijgt steun uit FC Twente-hoek

Steijn krijgt steun uit Twente-hoek: 'Wie moest Álvarez vervangen bij Ajax?'

26 oktober 2023 om 18:04
Laatste update: 26 oktober 2023 om 19:19

Lars Unnerstall springt in de bres voor Maurice Steijn. De keeper van FC Twente werkte met de opgestapte Ajax-trainer bij VVV-Venlo en hield daar een goed gevoel aan over.

Na het vertrek van Steijn verschijnen er regelmatig negatieve verhalen over Steijn, ook vanuit de Ajax-selectie, maar Unnerstall heeft andere ervaringen. "Bij VVV-Venlo heb ik een toptijd gehad onder Maurice Steijn", vertelt hij in een interview met Voetbal International.

"Maurice zijn kracht was dat hij ons een goed gevoel gaf en het team altijd bijeen wist te houden. Door samen carnaval te vieren in Venlo, bijvoorbeeld. Maurice had goede assistenten bij VVV, zoals elke trainer de juiste mensen om zich heen nodig heeft. Maar hij wist precies hoe hij ons optimaal moest laten presteren."

Unnerstall leeft mee met zijn oude trainer, die na bijna vier maanden afscheid nam als trainer van Ajax. "Triest hoe hij de laatste tijd werd afgemaakt", zegt de Duitse doelman, die wijst naar het transferbeleid in Amsterdam. "Wat voor spelers hadden ze hem bij Ajax gegeven om jongens als Edson Álvarez te vervangen?"

Mis geen enkel nieuwtje uit de voetbalwereld en volg VoetbalPrimeur via WhatsApp Kanalen!