'Ten Hag-noodplan' getipt bij Maduro door Vink bij ESPN

Noodplan van Ten Hag getipt bij Maduro: 'Ajax-spel blijkbaar te moeilijk'

26 oktober 2023 om 19:20

Als het aan Marciano Vink ligt, gooit Hedwiges Maduro het systeem om bij zijn vuurdoop als (interim-)trainer van Ajax. Net als Erik ten Hag in het slot van het seizoen 2021/2022 moeten de Amsterdammers in een 4-4-2-formatie gaan spelen, vindt de ESPN-analist.

"Ten Hag had een jaar geleden nog vier overwinningen nodig om kampioen te worden, maar Dusan Tadic kwam niet meer uit de verf aan de linkerkant. Toen heeft hij het heilige 4-3-3 omgezet naar een 4-4-2-formatie", doceert Vink bij Studio Europa.

Wedden

Meer odds
  • logo

    Ajax

  • logo

    sc Heerenveen

Maduro moet dat noodplan kopiëren, vindt de oud-voetballer. "Backs hoog, ruit op het middenveld en twee gevaarlijke spitsen. Dat kan nu met Steven Bergwijn en Brian Brobbey. Afgelopen zondag (tegen FC Utrecht, red.) zie je de enorme ruimtes die Ajax weggeeft. Daar moet je sowieso vanaf. Zorg dat er meer mensen achter de bal komen."

"Blijkbaar is het Ajax-spel te moeilijk voor bepaalde spelers. Dan moeten de afstanden wat kleiner worden en dat doe je door meer middenvelders op te stellen. Misschien is het niet zo gek dat Hedwiges overschakelt naar 4-4-2 met een ruit op het middenveld."