Jansen ziet kansen met AZ: 'Daar liggen mogelijkheden tegen Aston Villa'

Jansen ziet kansen met AZ: 'Daar liggen mogelijkheden tegen Aston Villa'

26 oktober 2023 om 18:39
Laatste update: 26 oktober 2023 om 18:56

In gesprek met ESPN gaat AZ-trainer Pascal Jansen in op zijn speelplan voor de Europa League-wedstrijd tegen Aston Villa. De oefenmeester ziet kwaliteit bij de Engelsen, maar ook kansen.

"Zij nemen de competitie erg serieus. De eerste wedstrijd hebben ze punten verspeeld, de tweede wedstrijd ternauwernood gewonnen. Iedereen in de poule staat op drie punten, dus het is een belangrijke moment voor alle teams", stelt Jansen over de stand in de poule. 

Wedden

Meer odds
  • logo

    West Ham United

  • logo

    Aston Villa

"We moeten kijken naar wat we goed kunnen", vervolgt Jansen. "Dat blijkt al op Eredivisieniveau en tot dusver ook deels in de Conference League. Dat moeten we ook doen tegen een hogere intensiteit, die we verwachten van een topploeg uit de Premier League. We moeten ons daarin meten, maar vooral ook op zoek gaan naar momenten dat we ze kunnen pijnigen."

De trainer van AZ ziet mogelijkheden. "Wat ik bij hen het afgelopen weekend heb gezien is dat er af en toe behoorlijk wat ruimte ligt achter hun verdediging. Als wij goed in ons positiespel kunnen komen, op de manier zoals wij dat graag zien, dan liggen daar ook mogelijkheden. De vraag is alleen hoeveel mogelijkheden, dus ik verwacht dat het rendement ook hoog zal moeten zijn vandaag."