Perez: 'Aston Villa gewoon vaardiger dan AZ'

Perez haalt Pavlidis aan als voorbeeld: 'Als je dan Bailey ziet'

26 oktober 2023 om 19:54

Kenneth Perez en Kees Kwakman constateren dat Aston Villa gewoon op een hoger niveau speelt dan AZ. De Deen ziet dat onder meer Vangelis Pavlidis daardoor niet in zijn spel komt.

"Ik geniet eigenlijk wel van Villa", begint Kwakman bij ESPN. "Ook wel van de spelopvatting. Zowel bij balbezit als balverlies. Er zit echt een idee achter. Je ziet de hand van de trainer", oordeelt de Volendammer. "Ondanks dat het niet leuk is voor AZ, maar die achterstand hebben ze ook wel een beetje aan zichzelf te wijten."

Wedden

Meer odds
  • logo

    West Ham United

  • logo

    Aston Villa

Daar haakt Perez op in. "Aston Villa is gewoon vaardiger, ze spelen op een hogere snelheid. Dat is het verschil tussen dit soort teams. Villa kan gewoon op een sneller tempo dingen doen. Waar AZ te lang over doet. Aston Villa straft het af, AZ niet." De oud-speler van de Alkmaarders verbaast zich wel over de foute pass van Sven Mijnans in aanloop naar de 0-2. "Dit kan toch niet? Van Brederode loopt wel goed met zijn man mee, dat is een beetje ongelukkig. Maar alles wat Aston Villa doet ten opzichte van AZ is met meer snelheid, met meer kracht", gaat Perez verder. "Zoals dat schot van Bailey. Dat is toch snoeihard? Als je dan later het schot van Pavlidis ziet. Dat is een rollertje, omdat het te gehaast moet."

Perez ziet een trend bij de Griekse Eredivisie-topscorer. "De mooiste kansen laat hij onbenut en de wat moeilijkere dingen maakt hij wel af. Ik heb het idee dat hij te gehaast aan het spelen is. Dat is vaak zo als de tegenstander sneller is. Dan ga je te gehaast te werk. Dan heb je de actie gemaakt en schiet je, in plaats van die ene seconde te nemen en goed je standbeen neer te zetten."