Ajax ook onder Maduro machteloos: Brighton wint eenvoudig

Ajax ook onder Maduro machteloos: Brighton boekt eenvoudige zege

26 oktober 2023 om 22:50
Laatste update: 26 oktober 2023 om 22:53

Een tandenloos Ajax heeft het tij nog niet weten te keren. Onder leiding van interim-coach Hedwiges Maduro gingen de Amsterdammers met 2-0 onderuit in het Europa League-duel bij Brighton.

Maduro voerde weinig wijzigingen door in zijn opstellingen, maar zoals beloofd verlegde hij wel de nodige accenten. Zo speelde Ajax bijzonder compact en teruggetrokken in het American Express Community Stadium. Die aanpak leek zijn vruchten af te werken, want de Amsterdammers hielden in ieder geval geen open huis zoals in de voorbije weken. Zelf speelde Ajax echter ook weinig klaar.

Wedden

Meer odds
  • logo

    Ajax

  • logo

    sc Heerenveen

Bovendien wist Brighton langzaam maar zeker toch wat speldenprikjes uit te delen. Diant Ramaj, de vervanger van de geblesseerde Jay Gorter, kon een schot van James Milner makkelijk pakken, nadat Carlos Forbs de bal gemakkelijk had ingeleverd. Jorrel Hato moest ingrijpen bij João Pedro, terwijl Simon Adingra een meter over schoot. Ramaj kreeg na 36 minuten zijn hand tegen een gevaarlijke poging van Pedro. Op slag van rust ging het echter toch mis. Brighton speelde de defensie van Ajax open, waarna Mitoma het probeerde. Het schot van de Japanner werd nog gekeerd, maar in de rebound profiteerde Pedro: 1-0.

Het was een domper voor Ajax, dat met Kristian Hlynsson voor Forbs aan de tweede helft begon. Desondanks werd de opgave al snel nóg zwaarder. Ansu Fati liep zomaar weg bij Benjamin Tahirovic en ook de wederom teleurstellende Josip Sutalo verzuimde in te grijpen. De FC Barcelona-huurling rondde koel af: 2-0. Niet veel later was hij dicht bij zijn derde, maar ditmaal ontsnapte Ajax. Aan de andere kant raakte Steven Berghuis zowaar de paal, maar het was één van de weinige wapenfeiten van de Amsterdammers.

Brighton hield de touwtjes stevig in handen en trok de zege eenvoudig over de streep tegen een machteloos Ajax. Het is voor de Engelse ploeg de eerst Europese  zege. Ajax staat onderaan in de poule met twee punten. Voor de Amsterdammers wacht zondag de volgende zware test met de uitwedstrijd tegen PSV.