Perez over Branco van den Boomen

Perez oppert oplossing voor Ajax-middenveld: 'Die kijkt ten minste vooruit'

27 oktober 2023 om 06:49

Kenneth Perez is van mening dat Branco van den Boomen meer moet spelen bij Ajax. Dat vertelt de analist in een discussie met Marciano Vink op ESPN na de wedstrijd van de Amsterdammers. Volgens Perez zit er wel één groot nadeel aan Van den Boomen.

"Hij heeft natuurlijk nul snelheid", vertelt Perez over de kwaliteiten van de middenvelder. "Maar je ziet dat hij beter tot zijn recht komt als het op het veld wat compacter blijft staan. Hij is in ieder geval wel een speler die vooruit kijkt." Vink is het niet eens met deze suggestie van zijn collega. "Dat heeft Ajax toch ook al geprobeerd en daar hebben ze toch ook al gezien dat het niet werkt."

Vink zou eerder een voorbeeld nemen aan de huidige voetballende opstelling bij AZ. "Wie zou je dan nu opstellen, als iemand die net als Clasie het spel verdeelt?" Voor Perez blijft dit dus Van den Boomen. "Een groot probleem tegen Brighton waren die tikjes terug van Kenneth Taylor, telkens als de aanvallers zichzelf in positie brachten. Je weet zeker dat Van den Boomen wel meer naar voren kijkt. Met een middenveld van Taylor en Tahirovic kom je niet aan voetballen toe."

Mis geen enkel nieuwtje uit de voetbalwereld en volg VoetbalPrimeur via WhatsApp Kanalen!